Hvad er spændinger?

Foto: Freepik.com PremiumSpændinger i kroppens muskler

Menneskekroppen er meget afhængig af at dens bevægapparat fungerer så godt som muligt. Kroppens mange muskler bruges til så mange forskellige ting, at kroppen slet ikke kan fungere uden at musklerne virker nogenlunde.
Ligesom en motor i f.eks en bil sker der en forbrænding i alle vore muskler. Større eller mindre alt efter hvad vi laver og i hvor god en form vi er.
Og ligesom i bilens motor dannes der også i vore motorer en del affaldsstof når der skabes aktivitet. Affaldsstoffer som vi helt naturligt skiller os af med.

Problemet står i vejen for løsningen
Når vore muskler bliver rigtig trætte bliver de mindre gode til at skille sig af med affaldsstofferne. De hæver, de bliver sammentrukne og ømme.
Stive ømme muskler hviler dårligt. De er dårlige til at lade blodet strømme igennem og det er uheldigt. For det er jo med blodet at næringsstofferne kommer. Og det er blodet, der skal udskylle det affaldsstof som hober sig op.

Bryd ned og byg op
Kroppen eksisterer på, at man hver dag nedbryder millioner af celler. Imens man hviler – i nattens løb – gendanner man cellerne og er ligesom frisk igen (restitueret). Men når musklerne ikke bløder særlig godt igennem har kroppen svært ved at gendanne sine celler – det går ihvertfald meget langsomt. Man bliver med andre ord meget dårlig til at blive frisk igen. Mange er ligefrem mere trætte og stive når de vågner om morgenen end da de gik i seng.

Vi kender det nok alle
Mon ikke vi alle kender til dem. Knuden i nakken – i læggen – ømheden i ryggen.
Løsningen finder nogle i et varmt bad, en dag på sofaen eller en time hos massøren. For andre er det mere problematisk så mange lever med det i hverdagen.
Det behøver man altså ikke. Et målrettet program som bygger på forståelse for kroppens måde at virke på – se siden KROPSSPROG – vil være løsningen for langt de fleste. Og antallet af smerter og gener som skyldes spændinger kan være noget længere end de fleste forestiller sig. Se herunder.

Udfyld et Signalskema. Det er gratis og stort set anonymt. Det tegner et ret skarpt billede af dine spændinger og behov. Læs mere om skemaet HER.


Gener og smerter ved spændinger kan b.la. være…

Hovedpiner;
Koncentrationsbesvær;
Uoplagthed;
Svimmelhed;
Stivhed/smerte i nakke/skuldre;
Ondt i det øverste af ryggen;
Musearm og tennisabue;
Overbelastede håndled;
Ondt i lænden;
Iskias smerter;
Maveproblemer,
Menses smerter;
Ledsmerter;
Kramper i f.eks ben, fødder og tæer;
Kolde hænder, fødder, tæer o.lign;


Spørgsmål er velkomne
Hvis du har spørgsmål er de meget velkomne. Brug gerne den lille formular nederst på denne side.RETUR TIL ‘INDHOLD’ SIDEN