Restitution – når kroppen genopbygger

Foto: Freepik.com Premium


Restitution er livsnødvendig – kroppens behov for hvile skal respekteres


Kroppen har behov for hvile
I denne moderne verden med masser af stress, stillesiddende arbejde og statiske bevægelser er det blevet meget almindeligt at være anspændt.
Kroppen blev opfundet længe før det stillesiddende computerarbejde og de stressede arbejdssituationer. Og derfor er der ofte lidt langt fra vore behov til den måde vi lever på i dag.

Et af de steder hvor der er rigtig langt er omkring “restitution”. Altså kroppens evne til at blive frisk igen når den er træt og afspændt.
Vi er sådan indrettet at vi i løbet af dagen nedbryder millioner af celler og mens vi hviler gendanner vi disse celler. Hvis vi hviler dårligt gendanner vi dårligt.

Dårlig restitution er fundamentet for smerter, ubehag og manglende energi.
Hvis man ikke er god til at restituere kan man ikke blot sige til sig selv: Slap nu af. Mange oplever faktisk, at de er mere stive, ømme og trætte når de vågner end da de gik i seng. Der skal mere til!

Få hjælp
På siden KROPSSPROG kan du læse mere om hvad der sker og hvad man kan gøre. Og du kan udfylde et Signalskema. Det er gratis, næsten anonymt og det tegner et ret tydeligt billede af, hvordan dine muskler har det.

To meget effektive måder at fremme restitutionen på er øvelser, der målrettet skaber afspænding og afbalancering samt massage. Især en kombination af begge er en god cocktail.


Massage kan være en kæmpe hjælp

Massage er så gammelt som livet selv. Når et lille barn falder og slår sig, så samler man det op og “nusser” stedet, som er kommet til skade – og barnet falder til ro.

Hvis man bliver rigtig øm i en muskel så gnider vi den. Det er ikke noget vi tænker over, det ligger ligesom i vore gener. Og netop fordi disse ting ligger i vore allesammens gener, så virker massage.

Behandlingstip: Massage er en kæmpe hjælp til din restitution. Og hvis ‘hovedet’ også har svært ved at slappe af, så kombineres med akupunktur. Læs mere HER

Øger blodcirkulationen
Når massøren stimulerer musklerne, øges blodgennemstrømningen og det får en masse ting til at ske. Affaldsstofferne, der har hobet sig op i musklerne, bliver skyllet ud og der tilføres nye byggesten så der kan bygges nye celler.

Samtidig falder smerte- og ømheds niveauet og der er mulighed for at arbejde med kroppens balancer.

Ingen bivirkninger
Massage udmærker sig ved at være en bivirksningsfri og meget effektiv behandlingsform. Især hvis massøren formår at ramme lige præcis det niveau i massagen, som musklerne kan bruge til at udvikle sig positivt.

Det er meget vigtigt, at får udskyllet affaldsstofferne så effektivt som muligt i forbindelse med massagen. Derfor bør man drikke rigeligt med vand forud for behandlingen og især efter denne. Det er også vigtigt at tage den med ro resten af dagen når man er blevet behandlet.

RETUR TIL ‘INDHOLD’ SIDEN