Iskias smerter

Freepik.com PremiumIskias smerter – så bliver det ikke meget værre

Et tryk på den store nerve gør hverdagen til et helvede.
Iskias nerven er den meget store nerve, der udspringer i vor rygsøjle omkring lænden og passerer ned igennem hofte, bækken, balde og ned i benene – faktisk helt ned til fødderne. Nerven er vores krops “bredbåndsnet”. Det er her al information og styring sker. Og derfor er nerverne også sårbare. De må ikke komme noget til.

Når en nerve udsættes for et tryk er det meget smertefuldt. Dette er logisk fordi smerten jo er det signal, som kroppen kan iværksætte for at vi bliver opmærksomme på problemet og afhjælper det.
Men hvis man ikke lykkes med at afhjælpe problemet og det bliver værre i stedet, så kan smerterne øges til helt uudholdelige højder. Dette oplever mange med iskiasnerven.


På grund af sin placering er der mange måder, hvorpå man kan komme til at trykke nerven. Det kan naturligvis ske i skelettet ved at der opstår pres der hvor nerven udspringer. Men ofte er det muskulaturen, der giver trykket på nerven. De store muskler i balderne er ofte “skurken” i dette spil.


Smerter i både lænd og ben
Når man mærker iskias-smerter (som er stærke smerter, der har en tendens til både at blive lændesmerter og smerter ned igennem bagdelen og ned i benene) skal man naturligvis ikke tøve med at blive undersøgt. Et pres på nerven, der skyldes skelettet skal behandles hos en kiropraktor og jo før jo bedre.

Men man bør samtidig lytte til sig selv og vurdere om problemerne kan skyldes muskulaturen. Man kan typisk have en situation, hvor smerterne er helt uudholdelige når man har siddet eller ligget (eller f.eks kørt bil), men bliver lidt mildere når man har gået lidt rundt. Eller man kan opleve en smerte lindring ved f.eks et varmt karbad.


Husk musklerne når der skal behandles
Skulle man have behov for behandling hos kiropraktor skal man være opmærksom på, at de smerter som skyldes et pres i skelettet afføder en masse spændinger, hvorfor det også er vigtigt at arbejde med musklerne her. Arbejdet i den forbindelse kan være motion, udspændingsøvelser, massage, varme/kulde.

Behandlingstip: Eventuel kiropraktik kan kombineres med massage og evt akupunktur. Læs mere HER


Det kan varmt anbefales at udfylde et Signalskema. Så man kan se det samlede billede af problemerne og dermed få mere kvalificeret rådgivning, eller du er meget velkommen til at sende en mail med spørgsmål. Dette kan du gøre på denne adresse: mail@rygmekanikeren.dk

RETUR TIL ‘INDHOLD’ SIDEN