Er du hypokonder?

Freepik.com Premium


Måske kender du dette:

Smerterne blive værre og værre – og flere og flere. Kræfterne svinder, og man føler sig mere og mere udmattet. Oftere og oftere må du virkelig tage dig voldsomt sammen for at komme afsted til de ting du skal.

De almindelige smertestillende piller er forlængst holdt op med at have nogen nævneværdig effekt.

Du har sikkert været ved lægen adskillige gange. Måske er du endda blevet undersøgt af en en specialist. Alle undersøgelser viser dog at du ikke fejler noget. Måske har du også får henvisning til fysioterapi eller lign – og måske har det givet lindring, men kun meget kortvarigt.

Du har ikke rigtig nogen at snakke med om det, for ingen forstår rigtig hvad du siger. De har godt nok også hovedpine engang imellem, mavepiner ligeså og måske smerter ved menses. Men du kan sagtens fornemme at I slet ikke snakker om det samme, og du føler at du sidder og klynker.


Hårdt at skulle forklare sig
Måske gør du som mange andre – du isolerer dig mere og mere. Orker ikke at forklare. Orker ikke at føle dig anderledes og mærkelig.

Som om det ikke var nok med at smerterne gør dit liv til et helvede, du sover dårligt om natten og kræfterne svinder. Du begynder også at blive bange – rigtig bange. Bange for hvilke alvorlige sygdomme, som kan give smerterne – men som lægerne blot ikke har fundet endnu. Og bange for at du måske slet ikke er så “tuff” som du tror. Måske er du en “pyldrerøv” er ligefrem en hypokonder?


Man kan blive bange
Bange bliver man naturligvis også for om det hele aldrig slutter. Om det måske bliver endnu værre, og om man så kan passe sin uddannelse, sit job, sin familie osv.

Kender du dette fra dig selv?

Så er det høje tid, at handle. Høje tid, at blive forstået. Høje tid, at få forklaret, hvorfor smerter, ubehag, begrænsninger osv er som de er. Få forklaret at du IKKE er hypokonder, men tværtimod udholder meget mere end de fleste. Og ikke mindst: Hvordan du kommer ud af det.


En god start
En rigtig god start er at udfylde et “Signalskema“. Det tager kun et par minutter at klikke nogle standardsvar i det skema – og så har man det første værktøj på vejen imod en indsats. Og det koster ikke noget.

RETUR TIL ‘INDHOLD’ SIDEN