Hovedpine

Freepik.com Premium


Som alle sikkert ved så findes der mange forskellige årsager til at man får ondt i hovedet. Stress, træthed, muskelspændinger, manglende væske, sukkermangel og meget andet.
De almindeligste årsager er helt uden tvivl mangeltilstande. Hvis du ikke får drukket væske nok, så vil kroppen reagere på mangeltilstanden ved hovedpine, utilpashed osv. En anden mangeltilstand er sukkermangel.


Hovedet skal have næring
Når vi indtager kost så er hovedet – hjernen – den del af kroppen som først får tilført sukkerstoffer. Hvis man derimod ikke har fået spist er det også hovedet der lider først.
Som alle sikkert ved så findes der mange forskellige årsager til at man får ondt i hovedet. Stress, træthed, manglende væske, sukkermangel og meget andet. De almindeligste årsager er helt uden tvivl mangeltilstande. Hvis du ikke får drukket væske nok, så vil kroppen reagere på mangeltilstanden ved hovedpine, utilpashed osv. En anden mangeltilstand er sukkermangel. Når vi indtager kost så er hovedet – hjernen – den del af kroppen som først får tilført sukkerstoffer. Hvis man derimod ikke har fået spist er det også hovedet der lider først.


Når blodet mangler
Aller almindeligst er blodmangel. Blodet medbringer jo alle de vigtige stoffer og foretager udskylning af musklernes affaldsstoffer. Og spændinger i nakken og skuldrene reducerer blodtilførslen til hovedet. Spændingshovedpiner’ kalder man det.
Det gælder altså om at få drukket og spist nok. Og så ellers at blive afspændt i nakken og skuldrene. De to første ting er ret ukomplicerede. Den tredje skal du måske have lidt hjælp til. Læs på siden KROPSSPROG om hvad der skal gøres og hvorfor. Du kan også udfylde et SIGNALSKEMA og helt gratis få dit eget program som kan løsne musklerne i nakke, skuldre og måske andre dele af kroppen, op.

RETUR TIL ‘INDHOLD’ SIDEN