Afspændings træning

Foto: Freepik.com Premium


Afspænding og udspænding – udspænding og afspænding… To indsatsområder der går hånd i hånd mod en bedre hverdag.

Nutidens stressede mennesker har en hverdag, der er meget langt fra det som vi som race blev skabt til for mange tusind år siden. Den gang var bevægelsesmønsteret ikke så ensformigt, man kendte ikke til de stressformer vi gør i dag og vi levede i det hele taget et liv meget mere i pagt med vor krop.

I dag kommer vi ofte i konflikt med de “grundlove” som vor krop er udstyret med. Det betyder at vi bliver stressede, anspændte, uafbalancerede og får gener. Virkelig mange mennesker har daglige ubehag, ømhed, stivhed, smerter… som man slet ikke burde have. Og vel at mærke helt uden at være syge.
En stor del af forklaringen er, at vi bliver meget dårlige til at “restituere”. Altså til at blive friske igen.
Når den proces som skal gøre os friske ikke virker optimalt, ja så bliver vi grundlæggende mindre og mindre friske hele tiden.
Samtidig kommer vi i karambolage med “grundloven” om at kroppens bevægelsesapparat (musklerne) altid skal være i 100% procent balance med hinanden. For den regel har den bagside, at balancen skabes ved at mange muskler er lige SPÆNDTE i stedet for at være lige AFSPÆNDTE.

Behandlingstip: En serie behandlinger, i forløb, bestående af massage og måske akupunktur, kan være en stor hjælp for dig. Klik HER og læs mere

En sidste ting, der skal nævnes her, er sammenhængen imellem det psykiske og det fysiske, som mange mennesker ikke er bevidste omkring. Det er en sammenhæng, der betyder at man kan belaste sin psyke med en haltende fysik og omvendt.
Alle disse ting er imidlertid også MULIGHEDER. Når man ikke har det så godt, så indebærer alle disse faktorer at der er områder, hvor man kan forbedre, reducere problemer og gøre godt igen.
Det skal blot gøres med omtanke.

Hvis du selv føler at du måske kunne have behov, så kan du helt gratis på denne side udfylde et såkaldt signalskema. Det tegner et klart billede af hvor du står. Du kan klikke på SIGNALSKEMA her.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at stille dem. Brug formularen herunder.

Løsningen hænger ofte sammen med begreberne afspænding og udspænding.
Afspænding kan være (og bør ofte være) både en mental og en fysisk afspænding og udspænding handler om muskler. Muskler der er anspændte er sammentrukne. De trænger til udspænding. Lad os hjælpe dig med at komme videre.

RETUR TIL ‘INDHOLD’ SIDEN