Styrke træning

Foto: Freepik.com Premium


Træning er tidens store mantra – der bliver svedt i landets fitness- og crossfit centre


Sundhed er in, og træning er tidens store mantra. Derfor tilbydes vi da også træning alle vegne.

Aldrig har der været så mange mennesker i landets motions- og crossfitcentre, på landets løbe-stier og i diverse dansestudier. Det er jo herligt!

Vores krop er så smart indrettet, at hvis man gennem sin træning, signalerer at man har brug for en større muskelstyrke, end hvad kroppens ellers har kalkuleret med – ja, så får man det. Og det kan være en kæmpe fordel – også hvis man slet ikke er interesseret i større muskler.

Udfordret på fysikken
Når det f.eks er et problem at holde til de fysiske belastninger på jobbet eller i sport, ja, så kan det sagtens hænge sammen med, at man fra naturens hånd ikke er udstyret med nogen særlig kraftig fysik.

Hvis man er en “lille” person på 50 kilo, der sidder og taster på PC hele dagen, så er der ikke ret meget anledning for kroppen til at udstyre én med nogen særlig stor styrke – og så bliver men let overbelastet.

Bliv stærkere
Hvis man så – gennem sin træning – øger sin styrke, så vil man være stærkere og smidigere end jobbet og livet ellers kræver. Og så er man bedre polstret når man skal udsættes for belastninger.

Man kan styrketræne på mange måder. Fitnesscentrene tilbyder såvel maskiner som “frie vægte” og på listen over holdtræning findes også mange styrketræningskoncepter.

Man skal træne korrekt
Hvis man har nogle meget markante behov – smerter, skader o.lign – skal man have sin træning skræddersyet, og her er styrketræning i et træningscenter en oplagt idé.

Hvis man derimod er nogenlunde almindelig m.h.t. behov, så er der blot én ting man ALTID skal overholde. Man må aldrig træne mere og hårdere end at kroppens evne til at genopbygge kan følge med.


RETUR TIL ‘INDHOLD’ SIDEN