Hvad er smerte ?

Freepik.com Premium


Smerte er i princippet et “godt” signal, selv om det bestemt ikke føles sådan. Kroppen gør opmærksom på, at der er noget som ikke er som det skal være. Og det bedste man kan gøre, er at lære at tolke disse smertesignaler. Så kan man nemlig slippe af med smerten ved at rette op på det, som gjorde det nødvendigt for kropen at sende smerte-signalet.

Desværre er det ikke altid sådan vi er opdraget. Vi er – de fleste af os i hvert fald – opdraget til at fjerne smerte. Smertestillende medicin er en del af dagens kost for mange, og så opnår man måske at smerten går væk – eller bliver mildere, men man har ikke tilgodeset kroppens behov.

Hvis nu man fik ondt i hovedet på grund af væskemangel, så er det jo rent faktisk et meget vigtigt signal kroppen giver, når den giver én hovedpine. Væskemangel er alvorligt for kroppen og det afhjælpes ikke med en hovedpinepille.

Får man hovedpine fordi man er voldsomt anspændt, og spændingerne begrænser tilstrømningen af blod – og dermed b.la ilt, sukker osv til hjernen – så er det frisk blod og ikke hovedpinepiller kroppen har behov for.

Når dette er sagt så kan smertestillende være et ganske godt supplement til anden indsats, og så er det jo iorden.

Du kan stille spørgsmål om din smerte i den lille formular nederst på siden.

Husk altid: Er der tvivl om hvorfor du har ondt og du fornemmer at der er noget, som ikke er som det skal være, så undlad IKKE at lade din læge kigge på det.

TILBAGE TIL ‘INDHOLD’ SIDEN