Graviditet

Freepik.com Premium


Det er vigtigt at holde sig i form under graviditeten – vel at mærke på kroppens præmisser

Det er rimelig logisk at kontaktidrætsgrene ikke hører til de klogeste valg når man er gravid. Men alle undersøgelser viser faktisk at sund motion både giver større børn og lettere fødsler. Så det er med at holde sig i gang hele vejen igennem graviditeten.
Nogle aktiviteter egner sig naturligvis bedre end andre efterhånden som maven vokser. Også lidt afhængig af hvordan hofte og bækken klarer sig igennem graviditeten.

Svømning, gang, cykling og low impact aerobic er nogle af de motionsformer som de fleste vil kunne have glæde af. Hele vejen igennem gælder det blot om at lytte til kroppen. Hvis der er smerter eller kroppen bare ikke orker at dyrke motion, bør man respektere dette.
I det hele taget er det en god idé at lytte til kroppen. Mange af de smerter og ubehag som mange må døje med i forbindelse med en graviditet, starter jo i det små. Og tager man tingene i opløbet så er de noget lettere at slippe af med.
Når du mærker overbelastningerne så få eventuelt lidt hjælp til at få spændt ordentligt af. Få lidt massage, brug varme og få kroppen i ro. At være gravid er nok stort set den største belastning man kan udsætte sin krop for. Det skal man have lidt respekt for. At vær gravid er ikke en sygdom – tværtimod. Men derfor kan det godt være hårdt ved kroppen.

Behandlingstip: Få dig en rigtig god gravid massage jævnligt hen over graviditeten. Læs mere HER

Én af de grupper af mennesker som er sværest at få til at gøre noget for sig selv. At være opmærksom på sig selv, er kvinder som netop har født.

Husk at når du har bragt dit barn til verden så er der altså fortsat andet end barnet i dit liv. Din krop lider stadig af eftervirkningerne fra hele graviditeten. Samtidig kommer der nye belastninger. Du bærer rundt på barnet, som gradvist bliver tungere; du ammer og måske er det så som så med nattesøvnen.
Her ville et lille nemt afspændingsprogram være en rigtig god idé. Husk at du på siden “SIGNALSKEMA” kan udfylde et let lille skema og få et helt gratis afspændingsprogram, som tager hensyn til dine behov.

Behandlingstip: Også efter fødslen er der behov for at blive løsnet op i dine muskler. Læs mere HER

Stil meget gerne spørgsmål
Brug formularen herunder og stil meget gerne spørgsmål.

RETUR TIL ‘INDHOLD’ SIDEN