Smerte - faktisk er det noget positivt

 

I virkeligheden er smerte ikke nødvendigvis noget negativt. Det kan selvfølgelig være vanskeligt at overbevise en smertelidende om, men faktisk er det sandt. Smerte er nemlig et signal fra kroppen som kan gøre én opmærksom på at noget er galt og som kan igangsætte en hel masse reparerings processer i kroppen.

Negativt eller ej så er det naturligvis ikke rart at have smerter - faktisk kan det være opslidende - direkte invaliderende.

Når man mærker smerter er det vigtigt at finde ud af hvorfor. Man kan lide af en sygdom eller være kommet til skade. Men der findes også en meget meget høj procentdel af smerterne som kommer af, at man igennem længere tid har belastet sin krop så "bægeret er fyldt". Ensformige arbejdsstillinger, hård eller måske ingen sport og motion, en graviditet osv er gode igangsættere. Generelt er det moderne menneske meget anspændt og stresset. Og det kan gøre ondt.

Denne side beskæftiger sig mest med de smerter og ubehag, som dannes i kroppen. Det er langt de fleste og det er dem man kan gøre noget ved. Nogle smerter er hyppigere forekomne end andre og dem tager vi på hver sin side...

 

Hovedpiner

Migræne

Skuldre og nakke

Musearm og tennisalbue

Ondt i ryggen

Mensessmerter

Mave og underliv

Kramper og muskelsmerter

Iskias problemer

Ledsmerter

Kolde fødder og tæer

Ondt i psyken

 

Hvis du ikke synes der rigtigt er noget om de smerter som du selv lider af, eller har noget du gerne vil have belyst yderligere, så er du velkommen til at skrive en mail til peter(at)rygmekanikeren.dk eller du kan bruge formularen herunder...