Træthed - når man slet ikke kan finde energi

Måske kender du det?

Man er stort set "flad" i døgndrift. Måske sover du rigtig mange timer hver nat, men vågner op trættere end da du gik i seng.

Det er jo noget mystisk noget, for det er netop når man sover at kroppen burde "restituere" - blive frisk. Sådan er det ihvertfald meningen at det skal være.

Men for at man skal kunne restituere effektivt, så er der en række forudsætninger, som skal være iorden. Man skal ganske enkelt være i stand til at kunne restituere.

 

Der sker en række ting når kroppen restituerer. Musklerne skylles ud af blodet, der dels fjerner alle de affaldsstoffer, som er tilbage fra dagens forbrænding. Samtidig tilføres musklerne alle de byggesten, der skal til for at bygge de mange celler op, som man har nedbrudt i dagens løb.

Imidlertid kan denne proces ret let slås ud af kurs. Hvis der opstår for mange spændinger begrænses blodgennemstrømningen - især når pulsen falder til hvilepuls, og så kan det godt være man sover, men man hviler faktisk ikke særligt effektivt.

 

Ofte vil man kunne mærke denne problemstilling ved, at man mærker stivhed og ømhed rundt omkring i kroppen når man har sovet. Stivhed og ømhed, som fortager sig når man står op og går lidt rundt (øger sin puls).

Det er en god idé, at gå ind på siden SIGNALSKEMA og udfylde et skema her. Det er GRATIS og så kan du få et forslag til hvorledes du kommer ud af den uheldige situation. Du er også velkommen til at maile spørgsmål til os. Du kan maile på MAIL(at)RYGMEKANIKEREN.DK.