Smerter i nakke og skuldre

Smerter der præger humør og energi

Tilbage til SMERTER siden

Spændinger i nakke og skuldre er vel topscoreren over spændingsproblematikker. I en tid, hvor meget af ens arbejdstid - og også fritid - foregår inaktive foran computeren, TV'et eller andet - så skal der ikke så meget til at en spænding opstår i musklerne.
Når der opstår spændinger i området omkring nakke-, skuldre- og bryst-muskler er det næsten en naturlov, at de spreder sig.

 

På grund af kroppens måde at virke på - se siden KROPSSPROG - så opstår der en tilstand, hvor kroppen næsten helt af sig selv kan øge spændingen. Man bliver samtidig dels meget dårlig til at hvile - er næsten mere træt når man vågner end når man går i seng - og dels meget sårbar overfor belastninger. F.eks bliver det endnu mere trættende og måske smertefuldt at sidde en dag foran computeren.


Det er næsten logisk at jo før man reagerer på at musklerne begynder at spænde, jo lettere er det at komme spændingerne til livs. Derfor kan man kun anbefale at man allerede når man begynder at mærke trætheden, sammentrækningen og smerten, går i gang med at slippe af med spændingerne.
Læs på siden KROPSSPROG hvad du selv kan gøre og på siden SIGNALSKEMA kan du udfylde et let lille skema og få dit eget lille fysikprogram helt gratis.

 

På siden SMERTER kan du sende os spørgsmål.